КЕРІВНИК МОЛОДІЖНИХ ПРОЕКТІВ ВЗЯЛА УЧАСТЬ У ЛІТНІЙ ШКОЛІ ФОНДІВ ГРОМАД 

 

alt   alt

 

З 6 по 10 серпня 2012 року у Вінниці проходила Школа фондів громад - програма, яку впроваджує Ініціативний центр сприяння активності та розвитку громадського почину “Єднання”, за фінансової підтримки Фонду Чарльза Стюарта Мотта (США). Від Фонду громади Приірпіння Школу відвідала нова працівниця – Марина Науменко. Учасниками Школи були представники 19 фондів громад з різних регіонів України.

 

Школа фондів громад спрямована на сприяння розвитку фондів громад в Україні для підвищення їх ролі у вирішенні місцевих проблем і забезпечення їх активної майбутньої життєдіяльності. За п`ять днів Школи учасники отримали теоретичні знання, а саме познайомилися з ознаками, стандартами та особливостями фондів громад, технологією пошуку однодумців, з тим як провести інформаційну кампанію, з врядуванням та менеджментом у громаді, з тим як визначати місцеві проблеми, з фандрайзінгом, грантмейкерством та ваучерною системою UNITER. Також учасники Школи отримали практичні навички з визначення місцевих проблем, написання стратегічного плану, по формуванню структури керівництва фонду, з фандрайзінгу, анімації та поширення інформації про фонд.

 


Місто Вінниця організатори Школи обрали не випадково, адже в ньому діє Благодійний фонд «Подільська громада», який активно реалізовує благодійні проекти. Учасники Школи мали можливість познайомитися з колективом БФ «Подільська громада», дізнатися про реалізовані проекти та плани на майбутнє, отримати поради щодо досягнення успіху в реалізації програм, познайомитися з грантоотримувачами фонду.


«Школа фондів громад – це безцінний досвід для мене, – зазначає Марина Науменко. – Я мала можливість не лише поглибити свої знання, але і отримати практичні навички, життєво необхідні для успішного функціонування фонду громади».

 

Фотогалерея за посиланням http://www.vygoda.com.ua/novyny-new__177.html